دومین همایش جهتگیری اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد که نوبخت ...
دومین همایش جهتگیری اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد که نوبخت، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: پیشبینی ما در سال 94 این است که نرخ رشد اقتصادی به 2.5درصد برسد. این درحالی است که در 6 ماه نخست سال جاری شاهد رشد 4درصدی اقتصاد بودیم. محمدباقر نوبخت افزود: ساختار و ترکیب درآمد و هزینه بودجه سال 94 مبتنی بر رویکرد اقتصاد مقاومتی است ضمن اینکه در تهیه و تنظیم بودجه تلاش شده تا وابستگی آن به درآمدهای نفتی کاهش یابد. وی با بیان اینکه در بودجه به بخش افزایش سرمایهگذاری و تشویق سرمایهگذاران توجه شده است، اضافه کرد: امکان رشد 4درصدی سرمایهگذاری در سال آینده وجود دارد و میتوانیم برای سرمایهگذاری برای سال آتی رشد 4درصدی را تعریف کنیم.
رشد اقتصادی برنامه پنجم 8 درصد پیشبینی شده بود
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به اینکه نرخ رشد اقتصادی 8 درصدی برای برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده بود، افزود: با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و باید تلاش کنیم این فاصله را کمتر کنیم. نوبخت گفت: کشور برای توسعه و خروج غیرتورمی از رکود نیازمند تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است بنابراین باید به آن توجه ویژهیی صورت گیرد. وی ادامه داد: در شرایط تحریم با وجود کاهش قیمت نفت همچنین کاهش درآمدها حرکت رو به جلو داشتیم که نتیجه آن نرخ رشد اقتصادی 4درصدی در 6 ماه نخست سال جاری بود.
گره تحریم گشوده نشود هم، اقتصاد ساکن نمیماند
نوبخت با تاکید بر اینکه درحال حاضر بسترها برای فعالیت اقتصادی آماده است، گفت: من این اطمینان را به فعالان اقتصادی میدهم تمام کسانی که درحال برنامهریزی هستند از نظر نظری و تجربی و عملیاتی به شرایط اقتصادی اشراف کامل دارند و تمام افراد کابینه بسیار باتجربه هستند. وی گفت: اگر بدخواهان انقلاب نگذارند گره تحریمها گشوده شود باز هم این اطمینان را میدهیم که کشور برای شرایط مهم برنامه دارد و هیچگاه ساکن نمیماند. رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی در پایان با بیان اینکه «در برنامه ششم چند موضوع مهم را دنبال میکنیم» اظهارکرد: دولت باید تعهدات خود را نسبت به صندوقهای تابعه وزارت کار ادا کند تا صندوقها بتوانند نقش موثری در رشد و توسعه اقتصاد داشته باشند.
اقتصاد مقاومتی ستون فقرات برنامه پنجم
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی ستون فقرات برنامه پنجم است، افزود: اقتصاد مقاومتی صرفا یک اقتصاد زدودنی نیست بلکه اقتصادی است که کشور برای توسعه به آن نیازمند است بنابراین در سال آخر برنامه پنجم باید جهتگیری اقتصاد مقاومتی داشته باشیم. نوبخت با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی سیاستی ضروری برای خروج از رکود است، گفت: در برنامه ششم باید در عرصههای اقتصادی تفاوتهای ماهوی بسیاری داشته باشند. برنامه پنجم 235ماده با یک هزار و 114حکم داشت که این ماتریس پرمتغیر کار مدیران را با سختی روبهرو میکرد و سیاستهای کلی حاکم بر برنامه ششم این اجازه را نمیدهد که دولت در برنامه ششم پر از حکم و ماده باشد. وی اظهارکرد: برنامه ششم براساس سیاستهای اصل 44 دولت در جایگاه مدیریت و هدایت قرار دارد و از نظر حکمی بسیار محدود است. در برنامه ششم باید جهتگیری مشخص واسپاری انجام شود و یک محیط شفاف برای فعالان اقتصادی تعریف شود و فقط در صورت نیاز از دولت کمک گرفته شود.
شرکای اجتماعی باید بر صندوقها حاکم باشند
علی ربیعی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه همایش با تاکید بر اینکه صندوقها با پولهای پاییندستی شکل گرفتهاند، گفت: شرکای اجتماعی باید بر صندوقها حاکم باشند ضمن آنکه میتوانیم به شکلی رفتار کنیم که صندوقها با تجمیع پولهای خرد کارگران همانند بانکهای بزرگ عمل کنند. توجه به موضوع بهرهوری و کارایی یکی از ضرورتهای این بخش محسوب میشود.
وی ادامه داد: بهطور مثال شرکتی وجود دارد که با 16هزار میلیارد تومان سرمایه تنها دو درصد بازدهی سرمایه دارد که این مساله ناشی از بیماریهای جامانده در بدنه و ساختار شرکت است که نتوانسته بهرهوری خوبی را از مجموعه خود داشته باشد. وزیر کار با تاکید بر اینکه در نخستین استراتژی خود بهدنبال ایجاد کارآیی و بهرهوری هستیم، اظهارکرد: مساله دوم که میتواند به بهبود بهرهوری و کارآیی ارتباط داشته باشد مرتبط با صندوقهای اقتصادی است. وی با بیان آنکه صندوقها موتور تحرک و توسعه کشور است، افزود: در مورد صندوق یک چالش وجود دارد و آن این است که صندوقها در دست نخبگان شکل نگرفته و همواره با کسورات روبهرو هستند. حتی اگر به شرکتهای تازه صنعتی و نظامهای سوسیالیست نگاه کنیم، خواهیم دید صندوقها مورد توجه زیاد هستند و نقش مهمی در بالاترین سطوح اقتصادی دارند.
ربیعی با تاکید بر اینکه بالاترین نهادهای تصمیمگیری میتوانند در صندوقها حضور داشته باشند و یک نهاد اقتصادی محکم را ایجاد کنند، افزود: چرا بخش تعاون تقدس دارد؟ علت آن نوع عدالتگرایی در اقتصاد کشور است. وی افزود: تمام نهادهای اقتصادی منطبق با تئوری عدالت اجتماعی و ساختاراجتماعی باید در موفقیت عملکرد صندوقها مورد حمایت قرارگیرند. وزیرکار با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی درکنار صندوقهای کوچک بانکهای کوچک و فعال شکل گرفتهاند، افزود: صندوقها موتور اقتصادی دولت هستند که میتوانیم از آنها برای فعالیتهای بزرگ استفاده کنیم و اگر نتوانیم چهره بهرهور از صندوقها را پاک کنیم نمیتوانیم موفق شویم.
وی افزود: باید به سمتی پیش رویم که سرمایه صندوقها فاصله کمی با بخش خصوصی داشته باشد و حتی بهرهوری صندوقها تا جایی افزایش یابد که عملکرد آنها از بخش خصوصی پیشی گیرد. ربیعی با بیان اینکه صندوقها درکنار بهرهوری و کارآمدی میتوانند در اقتصاد پیشی بگیرند، افزود: اگر صندوق موفق عمل کند و اعتماد مردم جلب شود با پول خرد شرکای اجتماعی که مردم و دولت هستند میتوانیم ظرفیتهایی را ایجاد و هلدینگهایی را افتتاح کنیم. وی به ثبات در برنامهریزی مدیران اشاره کرد و گفت: یک مدیر در صورتی که ثبات داشته باشد میتواند برنامهریزیهای درازمدت را درکار خود اعمال کند. در غیر این صورت برنامهریزیهای کوتاهمدت و عدم ثبات در مدیریت اتلاف هزینه است. وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در استراتژی سوم خود به چابکسازی و مسوولیت اشاره کرد و گفت: باید با ایجاد همافزایی موانع تحول اقتصادی را از بین ببریم.
وی در ادامه به ایجاد سه هلدینگ تا پایان سال 94 اشاره کرد و گفت: انتظار داریم با همافزایی تا پایان بهار 94 سه هلدینگ اقتصادی ایجاد کنیم.
ربیعی تاکید کرد: سیاسهای انقباضی شرایط بورس را باید بهدرستی بشناسیم و در شرکتها، سیاستهای انقباضی و انبساطی را درکنار هم پیاده کنیم تا شرایط بازار برای فروش مناسب مهیا شود. وی به چابکسازی درون شرکتی اشاره کرد و گفت: چابکسازی کوچک و داخل شرکت به معنی کم کردن هزینههای اضافی است. استراتژی اقتصادی باید به سمتی باشد که با کمترین نیرو بهترین کارایی و بهرهوری محقق شود. وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه به شفافیت عملکرد صندوقها اشاره کرد و گفت: به سمتی پیش میرویم که عملکرد صندوقها شفافیت بیشتری پیدا کند تا مشتری لطمه نبیند، ضمن آنکه درکنار کاهش پنهانکاری باید شفافسازی را افزایش دهیم. وی با بیان آنکه تمام مشکلات و فقر و بدبختی جامعه را میشناسم، افزود: زمانی که فردی مسوولیت ریاست فلان شرکت یا فلان هلدینگ را میپذیرد باید توجه کند که مشکلات مشتری را به بهترین نحو حل کند. کارفرمایان امروز روستاییان، عشایر و کارگران دیروز هستند که با قبول مدیریت باید مانند بخش خصوصی عمل کنند.
ربیعی با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد باید در اولویت کار مسوولان باشد، افزود: نباید به صندوقها اجازه دهیم بهجای شناسایی نقاط قوت بدون تخصص رشد یابند. هیچ ملاکی برای تعیین مدیر جز پاکدستی و تخصص نداریم.
پرداخت عیدی بازنشستگان فولاد
قائممقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت عیدی بازنشستگان فولاد تا پایان هفته خبر داد و گفت: در سال1394، مقدار 16میلیارد تومان بودجه برای صندوق تامین اجتماعی پیشبینی شده است.
ابوالحسن فیروزآبادی اظهار کرد: در مجموعه چهار صندوقی که تحت پوشش وزارت کار قرار دارد در سال1393 بودجه 60هزارمیلیارد تومانی داشتیم که 43هزارمیلیارد تومان آن متعلق به صندوق تامین اجتماعی و مابقی صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق فولاد و صندوق بیمه عشایر و روستاییان است.
وی با اشاره به تحت پوشش بیمهیی 4.5میلیون نفر اظهار کرد: حدود 3.5میلیون نفر از ما هر ماه حقوق میگیرند بهنحویکه سال گذشته نزدیک به 35هزارمیلیارد تومان از مردم پول بیمهیی گرفتیم که نشان از فعالیت یک ساختار بزرگ در کشور است.
قائممقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: متاسفانه یکی از صندوقهای ما که صندوق بازنشستگی فولاد است بهدلیل مشکلاتی که در ورودی دارد دچار مشکل شد اما خوشبختانه با تلاشهای صورتگرفته در آخر سال توانستیم حقوق بازنشستگان فولاد را بهروز کنیم و تا آخر این هفته عیدی بازنشستگان فولاد را پرداخت کنیم.
فیروزآبادی با بیان اینکه تهیه نقدینگی در شرایط عدم تعادل سخت و دشوار است، اظهار کرد: با وجود داراییهایی که در بازار بورس داریم متاسفانه قابلیت تبدیل آن به نقدینگی بهدلیل شرایط خاص کشور امکانپذیر نیست اما با امکانات اقتصادی مجموعه وزارت کار ازجمله بانکهای رفاه و توسعه تعاون توانستیم این مساله را حل کنیم.
وی با بیان اینکه درحالحاضر 14.5میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، اظهار کرد: باید به فکر درآمد از منابع دیگر ازجمله داراییهای اقتصادی و سرمایهگذاریهای اقتصادی باشیم، زیرا فروش دارایی بدترین حالت ممکن خواهد بود.
قائممقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبات سنگین صندوقها از دولت تاکید کرد: تلاش ما در هیات امنای صندوقها و وزارت کار این است که با همکاری دولت، طراحی مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم مطالبات را وصول کنیم و به بخش بزرگی از تعهدات خود نسبت به بازنشستگان عمل کنیم. وی ارزش صادرات کشور در سال گذشته را چهارمیلیارد و 690میلیون دلار برآورد کرد و گفت: میزان پرداخت مالیات واحدهای ما در سال1392، 1200میلیارد تومان بهصورت مالیات بر سود و 4400میلیارد تومان مالیات به ارزشافزوده بوده است.
فیروزآبادی افزود: پیشبینی ما برای سال1394 اختصاص بودجه 16میلیارد تومانی به تامین اجتماعی است که البته بخش عمدهیی از این عدد پرداخت نمیشود. با این حال مصمم هستیم به تعهدات خود در حوزه درمان، مستمریها، افراد تحت پوشش بیمه نظیر رانندگان و قالیبافان عمل کنیم.
منبع : ahleiran.ir